Oznamujeme Vám smutnou zprávu, která k nám dorazila ve středu 18.1. Ve věku 96 let zemřel Pan pekař a zakladatel pekárny v Novém Hrozenkově.
"Nejlepší široko daleko", to se povídá o chlebu z Nového Hrozenkova z pekárny pana Kulčáka. Pan Kulčák se ve 14 letech naučil řemeslu, kterému zůstal věrný až do konce svého života. Dle tradiční receptury a postupu pekl svůj chléb již od roku 1938. Základem produkce pekárny je chléb z tradičního klasického kvásku a bez chemických přísad, což je dnes poměrně vzácné. V kombinaci s výbornou moukou z blízkého mlýna a vody z vlastní studny vzniká výjimečný chléb.
Zavzpomínejme na pana Kulčáku v dokumentu "Tajemství chleba":
Naši předkové považovali chléb za boží dar. Kdyby věděli, co všechno obsahuje chléb moderní, upřímně by se zděsili." Dokument o výrobě chleba, v kterém předvádí svůj um i držitel značky PRAVÉ VALAŠSKÉ z Pekárny Kulčák a syn.
Oznamujeme Vám smutnou zprávu, která k nám dorazila ve středu 18.1. Ve věku 96 let zemřel Pan pekař a zakladatel pekárny v Novém Hrozenkově.
více zdePřejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků, hodně zdraví, štěstí a úspěchů v Novém roce!
V úterý 6.12.2016 se v Zašové setkali členové certifikační komise regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ, aby posoudili výrobky nových zájemců, kteří se ucházeli o přidělení tohoto prestižního ocenění.
Všechna práva vyhrazena, © 2013 NOWONET media, s.r.o. | design HOGUERA